Hlavní obsah

Na pláži našli opilého jezevce, vypil devět piv a má kocovinu jako hrom

Pořádný „flám” má zřejmě za sebou samice jezevce, kterou tento týden našli lidé na pláži v polském přímořském letovisku Rewal. Spala ve „společnosti“ sedmi prázdných lahví od piva a silně páchla alkoholem, informovala polská média. O zvíře, které má pořádnou kocovinu, se starají v útulku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Samice jezevce, kterou její zachránci pojmenovali Wandzia, má na svědomí nejen vypití značného množství piva, ale zřejmě i krádež.

„Našli jsme ji opilou a kolem bylo sedm prázdných lahví. Další dvě byly opodál v křoví, takže je možné, že Wandzia začala svou párty tam,“ stálo v prohlášení útulku.

„Pravděpodobně zuby strhla z pivních lahví uzávěry,“ řekla webu gazeta.pl Marzena Bialowolská z nadace, která se Wandzie ujala. Není také podle ní vyloučené, že zvíře ochutnalo zbytky piva po turistech, a protože mu zlatý mok zachutnal, našlo si další lahve.

Zpočátku panovaly obavy, že Wandzia seznámení s alkoholem nepřežije, nicméně po dvou dnech spánku se probrala a začala pít vodu a jíst kuřecí maso. Ve středu se však ještě nebyla schopná postavit. Pokud vše půjde dobře, na konci týdne by mohla být vypuštěna zpět do volné přírody.

Opilá samice jezevce dala vzpomenout na podobný kuriózní případ z Austrálie. Tam před necelými dvěma lety vzbudilo pozornost prase, které nakradlo a vypilo 18 plechovek piva. Poté se pustilo do křížku s krávou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám