Hlavní obsah

Na odlehlém filipínském ostrově vylovili obří oliheň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z rybářů na odlehlém ostrově ve filipínské provincii Tawi-tawi se v sobotu postaral o nebývalý úlovek. Z moře se mu podařilo vytáhnout téměř dvouapůlmetrovou oliheň. Podle tamních obyvatel se jedná o zdaleka největšího mořského živočicha tohoto druhu, který byl v regionu chycen, píše deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když rybář přinesl oliheň ukázat vesničanům, všichni přítomní byli velikostí tvora ohromeni. Na délku tento mořský živočich měřil zhruba dva a půl metru a na šířku asi padesát centimetrů.

„Znám toho rybáře, který oliheň chytil. Bylo pro něj nesmírně obtížné ji sem přinést, protože je velmi těžká,“ svěřil se Daily Mailu Harold Eduardo Curtis, jeden z tamních rybářů.

„Oliheň je navzdory své velikosti nesmírně bílá a čistá. Značí to, že je stále mladá a zdravá. Maso z ní bude velmi chutné,“ měl jasno Curtis, který jedním dechem dodal, že se jedná o zdaleka největší oliheň, která byla v regionu chycena.

Reklama

Výběr článků

Načítám