Hlavní obsah

Na muže, který skopl veverku do Grand Canyonu, je vypsána odměna

Skupina na ochranu práv zvířat PETA vypsala odměnu ve výši téměř 17 000 dolarů (asi 340 000 korun) za informace vedoucí k zadržení a odsouzení muže, který zřejmě skopl veverku do Grand Canyon v Arizoně. Jeho čin se objevil na videu, které vyvolalo na internetu značný poprask.

Ilustrační foto

Článek

Na videonahrávce muž v kraťasech nejprve veverku naláká drobečky chleba na okraj kaňonu, pak si obuje jednu botu a nic netušícího tvora skopne dolů. Přitom si ho fotí jeho společník. Oba muži hovořili francouzsky.

Původní nahrávku, která se objevila na serveru YouTube, už jeho správci odstranili. Její autor tvrdil, že byl jen náhodným přihlížejícím a s krutým činem neměl nic společného.

Mluvčí parku Kirby-Lynn Shedlowskiová v pondělí řekla, že případ je intenzivně vyšetřován. Představitelé parku ale pro agenturu AP uvedli, že šance na nalezení pachatele je malá. [celá zpráva]

Pokud by byl pachatel dopaden, hrozí mu až šest měsíců vězení a pokuta do výše pěti tisíc dolarů (zhruba 100 tisíc korun).

Veverky si v Grand Canyonu zvykly na turisty, od kterých žebrají jídlo, šplhají po nich a prohrabují jim batohy. Zástupci parku zdůrazňují, aby je lidé nekrmili ani nehladili, protože zvířata je mohou kousnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám