Hlavní obsah

Na dně akvária byla 15 let schovaná velká ryba, nikdo si jí nevšiml

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheshire

V britském hrabství Cheshire se nestačili divit, když po 15 letech objevili v akváriu rybu, o které neměl nikdo ani tušení. Platýs měřící 40 centimetrů měl totiž tak skvělé mimikry, že ho všichni přehlíželi. A to doopravdy celých 15 let.

Foto: Profimedia.cz

Platýs byl u dna opravdu skvěle schovaný.

Článek

Platýs s přezdívkou Nemo byl náhodně objeven až ve chvíli, kdy bylo akvárium o objemu 40 tisíc litrů kompletně čištěno. Nikdo neví, jak se ryba v akváriu objevila. Když byla nádrž do centra v roce 1996 dodána, v záznamech žádná informace o této rybě nebyla.

"Říkáme mu Nemo, protože jsme ho našli podobně jako v tom filmu. Jen jsme netušili, že ho vůbec hledáme. Ačkoliv jsme o něm nevěděli, zdá se, že se mu vede extrémně dobře. Je ve skvělém stavu a zdá se, že si potravu sháněl vždy až poté, kdy zhasla všechna světla," uvedl Colin Grist z Blue Planet Aquarium.

"Je neuvěřitelné, že zvládl zůstat ukrytý takovou dobu. To lze však přičíst jeho schopnosti skvěle se přizpůsobit okolnímu prostředí," dodal Grist.

Reklama

Výběr článků

Načítám