Hlavní obsah

Na asistenčního psa bylo štěně příliš hravé, bude hledat výbušniny

Novinky, tcs

Ne všichni psi, kteří jsou od mala cvičeni jako asistenční, se jimi nakonec stanou. To je i případ mladého Rykera trénovaného v USA. Majitel a psí cvičitel v jedné osobě se ho pokoušel vytrénovat právě na asistenci, pes se však nechal rozptýlit kde čím. Video, které zachycuje nadšeného Rykera při výcviku, se stalo hitem internetu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hyperaktivní štěně se na asistenčního psa vskutku nehodiloVideo: Caters News / Double H Canine Training Academy , AP

 
Článek

Asistenční pes musí být vyrovnaný a klidný a nesmí se nechat ničím rozptýlit. Belgický ovčák malinois Ryker však očividně miluje vše, co se hýbe a alespoň vzdáleně to připomíná míček.

Video bylo natočeno v prosinci roku 2018, od té doby ho zhlédlo přes 14 milionů lidí. „Od té doby, co jsme to natočili, jsme taky dostali stovky dotazů, zda budeme psovi hledat nový domov,“ uvedl Rykerův majitel a trenér Zach Janes z psího výcvikového centra v Louisville v Kentucky.

To, že se pes nehodí jako pes asistenční, ale neznamená, že se nehodí k ničemu. Teď jsou Rykerovi dva a podle Janese podstupuje klasický ochranářský trénink a navíc i trénink na hledání výbušnin.

Nalezené štěně se stalo miláčkem policejního sboru i platným pomocníkem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám