Hlavní obsah

Na anglické louce našli rozvalujícího se tuleně. Asi 80 kilometrů od moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé vesnice Topcliffe v anglickém hrabství Severní Yorkshire byli v šoku, když na místní louce zahlédli tuleně. Vždyť nejbližší pobřeží je odsud vzdálené 80 kilometrů. Savec údajně následoval hejno ryb a ze Severního moře doputoval přes řeku Swale až daleko do vnitrozemí, píše britský deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Tuleň kuželozubý, ilustrační foto.

Článek

Pasoucí se ovce nejsou na anglických loukách ničím neobvyklým, rozvalujícího se tuleně však obyvatelé v těchto končinách spatřili poprvé.

„Vypadalo to nesmírně bizarně. Nejprve jsem si myslel, že je to ovce. Když jsem se však přiblížil, zjistil jsem, že se jedná o tuleně kuželozubého. Nechápal jsem, jak se sem dostal, místní lidé mi ale prozradili, že pravděpodobně následoval lososy a doplaval po řece až sem,“ řekl Tony Wilson, jenž tuleně zahlédl.

Foto: Mapy.cz

Tuleň putoval ze Severního moře přes řeku Swale až daleko do vnitrozemí.

Na místo přijelo i několik odborníků, kteří potvrdili, že jde o zdravého samce. Zvíře však nechali na místě s tím, že si najde cestu zpět samo.

„U tuleňů je relativně obvyklé, že následují potravu a dostanou se přes řeku do vnitrozemí. Když nevypadají sklíčeně, říkáme lidem, aby si jich příliš nevšímali. Většinou zůstanou pár dní a pak najdou cestu zpět,“ vysvětlila pracovnice mořského centra ve Flamboroughu Ana Cowieová.

Reklama

Výběr článků

Načítám