Hlavní obsah

Myška Minnie vyměnila šaty za kalhoty. Konzervativci zuří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šatník nejslavnější pohádkové myšky doznal změny. Minnie, jež je družkou myšáka Mickeyho, dostala ke 30. výročí pařížského Disneylandu místo svých červených puntíkovaných šatů kalhotový kostýmek. Přestože jde o dočasnou změnu, novinka vyvolala mezi mnoha fanoušky a konzervativci smíšené až negativní reakce, uvádí BBC.

Foto: Profimedia.cz

Minnie vyměnila červené puntíkované šaty za kalhotový kostýmek.

Článek

Tmavě modrý kalhotový kostýmek vytvořila pro Minnie módní návrhářka Stella McCartneyová, dcera Paula McCartneyho. Nový oděv si disneyovská myš oblékla i u příležitosti měsíce ženské historie, který připadá na březen.

„Nový pohled na její charakteristické puntíky dělá z myšky Minnie symbol pokroku nové generace,“ okomentovala oděv návrhářka.

Neoblékla je poprvé

Nový vzhled myšky Minnie ovšem není po chuti některým konzervativně založeným lidem. Kalhotový kostýmek zkritizovala mimo jiné také americká komentátorka Candace Owensová, podle níž jde o pokus ztvárnit postavu více maskulinním způsobem. „Jde o snahu zničit struktury naší společnosti,“ uvedla pro kanál Fox News.

Změna se nelíbí ani moderátorovi Fox News Jessemu Watersovi, jenž se ptal, proč je něco takového zapotřebí. „Jsou znudění,“ uvedl na adresu tvůrců.

Někteří fanoušci nicméně poukazují na fakt, že Minnie neoblékla kalhoty poprvé. Objevila se v nich už v roce 2019 coby kapitánka Minnie na palubě výletní plavby Disney Cruise Line.

Studio Walta Disneyho se v posledních letech snaží ve své tvorbě zohledňovat diverzitu. Pohádkové princezny a postavy jsou proto různého etnika, a to i v případě hraných filmů. Například Sněhurku má v nové adaptaci hrát americká herečka s kolumbijskými kořeny Rachel Zeglerová.

Trpaslíci latinskoamerické Sněhurky budou korektní, slibuje společnost Disney

Film

Anketa

Jak se vám nový oděv myšky Minnie líbí?
Líbí, není na něm nic špatného
10,5 %
Puntíkované šaty jsou lepší
79,9 %
Je mi to jedno
9,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 21212 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám