Hlavní obsah

Muži závodili v dámských botách, na podpatcích klopýtali až do cíle

Novinky, Markéta Klánská
Madrid

V Madridu se ve čtvrtek konal neobvyklý závod. Muži si nasadili pestré paruky a nazuli boty na jehlách, dámské lodičky, střevíčky s kačenkovými podpatky nebo klíny a běželi městem. Vítěz si odnesl cenu 500 euro (13 000 korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muži ve Španělsku závodili v běhu, vzali si na to boty na vysokých podpatcíchVideo: Reuters

 
Článek

Závodníci klopýtali, kulhali a zakopávali jeden o druhého, přesto se co nejrychleji snažili dosáhnout cíle, aby měkce dopadli do připravené matrace. Po celou cestu je povzbuzovaly stovky nadšených diváků.

„Závod byl ze začátku velmi obtížný, protože se ho zúčastnilo mnoho lidí. Chvíli byli dva závodníci přede mnou, jak jsem je ale jednou předběhl, musel jsem běžet rychleji. Podpatky se mi trochu nalomily, ale bylo to úžasné, užil jsem si to,“ uvedl pro agenturu Reuters 30letý Alien, který závod vyhrál.

„Je to velmi, velmi těžké, ale příjemné. Je to můj druhý závod a má druhá cena v pořadí,“ uvedl Ower, který skončil na druhém místě.

Tato akce, které přihlíželo také mnoho mužů v extravagantních dámských kostýmech, ale neměla jen pobavit, oslavovala zároveň začátek madridského Gay Pride festivalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám