Hlavní obsah

Muže v Ostravě čekalo po probuzení překvapení. V bazénu se koupal srnec

Právo, plk
Ostrava

Jako kůň plaval v bazénu rodinného domu ve Slezské Ostravě dospělý srnec. Ven z vody se dostal až s pomocí přivolaných hasičů. Pád do bazénu se naštěstí pro srnce obešel bez následků.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Srnec plaval v soukromém bazénu.

Článek

Do bazénu se dostal srnec v noci na čtvrtek či ve čtvrtek časně ráno. Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely přeskočil více než metrový plot a namísto trávníku dopadl do vody. Zvíře objevili ráno majitelé domku po probuzení. Ti zavolali hasiče. Podle velitele zásahu se jednalo o statného srnce, který „plaval krásně jako kůň.“

„Na syčícího a chrčícího srnce s ostrými parůžky, který dával jasně najevo, že se nevzdá bez boje, použili hasiči odchytovou smyčku na psy. K místu finálního výlovu jej naháněli nejrůznějšími dlouhými nástroji a tyčemi,“ popsal Kůdela s tím, že po úspěšném navlečení oprátky hasiči rychle a s nejvyšší opatrností vytáhli srnce na břeh a svázali mu nohy.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči srnce vypustili.

Následně jej odnesli k nedalekému lesu, kde ho rozvázali a vypustili. „Záchrana zabrala hasičům pouhých sedm minut. „Určitě nebyl nijak zraněn, pelášil jako divý,“ dodal jeden ze zasahujících hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám