Hlavní obsah

Muže v dílně navštívil nejnebezpečnější pták světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nečekaným hostem se setkal Australan Tony Fleming přímo ve své řezbářské dílně. Tváří v tvář totiž stanul kasuárovi, nelétavému ptákovi, který je považován za toho vůbec nejnebezpečnějšího na světě. Živočich s výrazně modrou hlavou a hřebínkem si však muže vůbec nevšímal a po chvíli se sám opět vyprovodil.

Foto: Profimedia.cz

Kasuár dorůstá úctyhodných rozměrů.

Článek

Fleming, který se živí jako řezbář a žije ve vesnici Julatten v Queenslandu, byl hostem nejprve značně překvapen. Nebylo to však poprvé, kdy na obřího ptáka narazil. „Čas od času se mi prochází po pozemku a užírá švestky nebo cokoli, co mu chutná,“ cituje Australana server Daily Mail. „A pak si jednoho dne vkráčí do mojí dílny.“

Ačkoliv byl Fleming obezřetný, došlo mu, že pták se chtěl po dílně pouze porozhlédnout. V městečku jde navíc o místní zvířecí celebritu, občas prý podobně zavítá také do hospody. Místní mu začali říkat Romper Stomper.

Jednoho místního napadl

Kasuáry však není radno podceňovat, mají pověst nejnebezpečnějších ptáků světa. Mohou být totiž vysocí až 1,8 metru a vážit kolem 70 kilogramů. Jejich pařáty bývají dlouhé zhruba 10 centimetrů a jde tedy o silné protivníky, kteří navíc dovedou pořádně kopat.

„Měl jsem tu zrovna kamarády, kteří kasuára nikdy neviděli. Jeden z nich si ho přišel vyfotit,“ uvedl Fleming. „Jednou nám na pozemku kempovali známí, a když se probudili, kasuár se procházel kolem stanů. Všichni ho krmili jako mazlíčka,“ vzpomíná Australan.

Podle něj ale takové přátelské chování neprojevuje jindy plachý pták ke všem. Jednoho místního prý zvíře napadlo právě v hospodě. „Přežil to, byl v pořádku,“ uzavřel příběh Fleming.

Muž vyběhl z domu, aby zadržel zloděje. Byl přitom úplně nahý

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám