Hlavní obsah

Muž zapomněl, kde zaparkoval auto. Našel ho za 20 let

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas to zažije každý. Velké parkoviště a člověk si nemůže vzpomenout, kde přesně stojí jeho auto. Nyní 76letý Brit své vozidlo před 20 lety právě takhle zaparkoval a jelikož ho nemohl najít, domníval se, že mu ho někdo ukradl. Ukázalo se, že mu pouze selhala paměť a s autem se nakonec opětovně shledal, píše server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté vůz objevili v garáži, která měla být zdemolována. Rozhodli se tedy dohledat vlastníka. Nejmenovaný muž se tak konečně mohl s autem shledat.

Nemělo to ovšem dlouhého trvání. Vozidlo bylo ve špatném stavu a nepojízdné, takže muselo být stejně sešrotováno, uvedl server Mirror. Muž měl alespoň štěstí, že nezaparkoval na nějaké vyhrazené či placené zóně.

Podobné případy totiž nejsou ojedinělé. Například jeden Skot navštívil loni koncert v Manchesteru, po kterém své vozidlo rovněž nemohl najít. Hledal ho pět dní, a nakonec ho nahlásil jako ztracené či ukradené.

Auto ovšem nikdo neukradl. O šest měsíců později ho policisté našli na parkovišti obchodního centra a poplatky za půlroční parkovné odhadovali až do výše 5000 liber, tedy téměř 144 000 korun. „Ani si neumíme představit, jak zareaguje přístroj na parkovací lístky, až do něj bude lístek vložen,“ napsal na Twitter inspektor Phil Spurgeon od manchesterské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám