Hlavní obsah

Muž vysoudil na milenci své ženy miliony za citovou újmu

Právo, roš

Co všechno se dá vysoudit: Robert Kevin Howard ze Severní Karolíny natolik citově utrpěl nevěrou své ženy, s níž žil od roku 2005, a loňským rozvodem, že se rozhodl zažalovat jejího milence, který to podle něj spískal. A uspěl. Dostane odškodné 750 tisíc dolarů (17,6 mil. Kč).

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Bylo to jako rána do žaludku,“ líčil televizi NBC šok, když mu žena známost přiznala po tolika letech důvěry, navíc s jejich společným známým. Reagovat v takové situaci žalobou přímo umožňuje v tomto americkém státě zvláštní zákon.

Podle něj lze žalovat osobu, a to třeba i z řad příbuzných, která se natolik vměšuje do manželství, že způsobí „ztrátu náklonnosti druhého manžela“, což je uznáno jako křivda, citovala NBC z webu Howardovy advokátky Cynthie Millsové. Ta už jednou v obdobné kauze vysoudila klientovi 5,9 mil. dolarů (138 mil. Kč).

Reklama

Související články

Být milenkou má i své stinné stránky

Líbí se vám ženatý muž a uvažujete o vztahu s ním? Pak vězte, že nic nebude tak růžové, jak se na první pohled bude zdát. Šance, že se kvůli vám muž rozvede,...

Jak zvládnout vztah se ženatým mužem

Odhlédneme-li od obecně uznávaných pravidel morálky, procento vztahů, kdy je jeden z partnerů zadaný „jinde“, za poslední léta narostlo. Zamilovat se do...

Výběr článků

Načítám