Hlavní obsah

Muž v Egyptě spolkl mobil a styděl se to přiznat. Po půl roce musel na operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nevšedním případem se setkali v nemocnici v egyptském Asuánu. Tamní lékaři přijali pacienta, který měl bolesti v oblasti břicha. Brzy se ukázalo, že důvodem je mobilní telefon v jeho žaludku. Muž následně přiznal, že elektronické zařízení spolkl před šesti měsíci, píše server LADbible.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se uskutečnil v nemocnici Aswan University Hospital. Tamní lékaři se nejprve domnívali, že muž trpí střevní infekcí, po provedení rentgenu však zjistili, že problémem je pevný předmět v jeho žaludku.

V ten okamžik se pacient přiznal, že před půl rokem spolkl mobilní telefon. Před svým okolím a lékaři se však podle jeho slov nechtěl ztrapnit a raději tuto skutečnost v naději, že se elektrického zařízení zbaví přírodní cestou, celé měsíce tajil.

To se však nestalo. Namísto toho byl hospitalizován a musel podstoupit náročnou operaci, během které mu dle serveru LADbible šlo o život.

Mobilní telefon se lékařům z žaludku nešťastníka podařilo úspěšně odstranit. O zdravotním stavu pacienta nemocnice neinformovala, podle některých zdrojů by se však měl být schopen zcela zotavit.

Předseda představenstva univerzitních nemocnic v Asuánu Mohamed El-Dahshoury uvedl, že se s podobným případem ještě nikdy nesetkal. Důvod, proč či jak pacient mobilní telefon spolkl, je prozatím neznámý.

Muž v Kosovu spolkl legendární nokii

Ačkoliv se jedná o velmi ojedinělý případ, před nedávnem řešili podobný problém také v nemocnici v Kosovu. Třiatřicetiletý muž tam spolkl legendární Nokii 3310, která má reputaci takřka nerozbitného telefonu.

„Zavolali mně ohledně pacienta, který spolkl nějaký předmět. Po rentgenu jsme zjistili, že telefon se rozdělil na tři části. Nejvíce mě znepokojovala baterie, protože mu potenciálně mohla explodovat v žaludku,” svěřil se tehdy Skender Telaku, jenž muže operoval.

Lékař použil k nalezení přesného umístění telefonu kameru a následně strávil dvě hodiny jeho odstraňováním z pacientova těla – stejnou cestou, jakou se tam dostal, tedy skrze ústa.

Podle Telakua musel muž mobilní telefon spolknout záměrně, vysvětlení ze strany pacienta se mu však nedostalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám