Hlavní obsah

Muž uvízl ve sněhu hlavou dolů, zachránce ho vyhrabal holýma rukama

Novinky, nčs

O velkém štěstí může hovořit muž na Aljašce, jenž byl hodinu uvězněný hlavou dolů poté, co ho zavalil utržený sníh. Zachránil ho až náhodný turista, který nešťastníka vyhrabal holýma rukama.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lavina se utrhla v sobotu jednu hodinu po poledni při silném větru v oblasti Flattop Mountain Trail, která je oblíbená pro pěší túry. Místní obyvatel Alex Kuprienko si během túry všiml těla trčícího ze sněhu.

„Nejdřív jsem si myslel, že je to nějaké dítě, co si hraje ve sněhu a nevěnoval tomu pozornost. Okolo ale nebyli žádní lidé, tak jsem se vydal blíž a zjistil, že je to lidské tělo uvězněné ve sněhu hlavou dolů,” uvedl Kuprienko.

Nejmenovaný turista byl zaklíněn ve sněhu a ledu a sám neměl šanci se z pasti dostat. Kuprinenko neváhal, sundal si rukavice a holýma rukama se snažil muži pomoci. To se mu podařilo během pěti minut.

Štěstí v neštěstí

Podchlazený muž byl při vědomí a s pomocí Kuprienka, který zavolal na tísňovou linku, se dostal na parkoviště pod svahem, kde čekali přivolaní zdravotníci.

Podchlazené ženě nebilo srdce šest hodin. Lékaři v Barceloně ji zachránili

Evropa

„Je to malý zázrak. Přes hodinu byl pod sněhem a skoro nemohl dýchat,” řekl zachránce. Zavaleného muže zřejmě zachránilo, že lavinu tvořily větší bloky sněhu a ledu, mezi kterými vznikly vzduchové bubliny.

„Je velkou vzácností, že někdo přežije v lavině po takovou dobu. Je to skutečně štěstí,” dodal Wendy Wagner, ředitel lavinového centra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám