Hlavní obsah

Muž spadl do úzké mezery mezi domy, hasiči ho museli vyřezat skrz zeď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Incident, kdy pětapadesátiletý muž uvázl mezi dvěma betonovými budovami, se odehrál v pátek v havajském Honolulu. V mezeře, která na šířku nedosahovala ani 25 centimetrů, údajně strávil přes tři a půl hodiny. O záchranu muže se postarali tamní hasiči, kteří ve zdi vyřezali otvor, píše server Hawaii News Now.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle havajských médií šlo o bezdomovce známého pod jménem Mike, který si na střeše jedné z tamních budov házel s baseballovým míčkem. Než si pro něj přišla ostraha, stihl spadnout do úzké mezery, v níž zůstal uvězněn.

„Šel jsem ho vyhnat. Když jsem přišel nahoru, byl tam už zaklíněný. Očividně mu do mezery spadl míček, který se snažil tyčí vymanit a spadl při tom dolů,“ popsal situaci člen ochranky Ray Rodrigues.

Z mezery, která měla na šířku sotva 25 centimetrů, nebylo úniku. Na místo proto přispěchali hasiči, kteří se muže snažili z pasti vymanit. Nejprve ho zkoušeli vytáhnout pomocí lana, nakonec však usoudili, že budou muset ve zdi vyřezat díru. Náročná záchrana nakonec trvala přes tři a půl hodiny.

Podle tamní zdravotnické záchranné služby byl Mike následně ve vážném stavu převezen do nemocnice. Mluvčí města uvedl, že mezera bude v nejbližší době za pomoci odborníků zajištěna tak, aby se situace v budoucnu neopakovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám