Hlavní obsah

Muž skočil přímo na žraloka. Vyzbrojil se pouze lanem

Austrálie

Noční můra většiny obyvatel Země se stala pro rodilého Australana skutečností. Těžko říct, jestli Josh předvedl nebojácný čin nebo akt čirého bláznovství. Kdo by přece jen skočil z lodi na třímetrového žraloka, který si jen tak v poklidu plave a nikoho si nevšímá?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž skočil přímo na žralokaVideo: AP

 
Článek

Video pořízené minulý měsíc zachycuje dramatickou situaci u pobřeží Severního Queenslandu v Austrálii.

Partička lidí na lodi zahlédla v moři žraloka a jednoho z nich nenapadlo nic lepšího než na něj s lanem v ruce skočit. Dokonce to vypadá, že Australan chce s predátorem bojovat! Žralok se přirozeně lekl a jakožto vládce moří si podobnou vylomeninu nenechal líbit a okamžitě se po vetřelci ohnal ostrými zuby.

O vlásek unikl smrti

Zatímco jeden člen posádky s hrůzou celou scénu natáčel, jiný se smál, a nakonec zraněnému Joshovi pomohl zpět na palubu, čímž mladíka zachránil před drtivými čelistmi.

„Jen jsem chtěl přistát na třímetrovém žralokovi vyzbrojený lanem. Snažil jsem se s ním bojovat, chtěl jsem mu lanem obvázat ocas a vzít ho na palubu,“ uvedl později Josh, jak informovala agentura AP.

„Po patnácti vteřinách bitvy jsem se ocitl uzamčen v jeho čelistech, které mi vzaly kus z horní části pravého stehna,“ postěžoval si Josh, který ovšem může být rád, že celou akci vůbec přežil. Na příští projížďce lodí ho snad podobná šílenost znovu nenapadne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám