Hlavní obsah

Muž se bál manželky, nafingoval proto vlastní únos, aby mohl ven s kamarády

– Edinburg
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Rogelio Andaverde z města Edinburg v americkém Texasu se tak bál říct své ženě, že jde s přáteli ven za zábavou, až nafingoval vlastní únos. Dva maskovaní kamarádi se zbraněmi v rukou ho před zraky jeho ženy přepadli doma a odvezli ho pryč. Večer si sice užil, ale když se vrátil domů, už mu tak veselo nebylo. Kromě rozzuřené ženy na něj totiž čekala i policie, která ho podle serveru Fox News zatkla za šíření poplašné zprávy.

Foto: Hidalgo County Sheriff’s Office

Rogelio Andaverde

Článek

„Vzali jsme to vážně, vzhledem k okolnostem, které nám popsala jeho žena. Lidé jen tak nevtrhnou do vašeho domu a neunášejí vás,“ řekl šerif okresu Hildago Guadalupe Treviño.

Do pátrání po „uneseném“ se zapojily desítky policistů a dokonce i helikoptéra. Po pár hodinách ale bylo zřejmé, že něco nehraje, a pátrání bylo odvoláno.

„Podíval jsem se na kluky a zeptal jsem se jich, jestli tomu opravdu věří. Je to normální chlápek, žádný kriminálník. Něco je špatně,“ citoval šerifa server The Monitor.

Pustili ho na kauci

Tušení šerifa bylo správné. Když se Andaverde nad ránem vrátil domů, tvrdil své ženě, že se nad ním únosci slitovali a propustili ho. Policisté si ale chtěli jeho historku ověřit a vzali ho na stanici, kde na něj zatlačili. Netrvalo to dlouho a 34letý muž jim přiznal, že si vše vymyslel, protože se bál své ženy.

Policie ho poté obvinila z šíření poplašné zprávy a zatkla ho. Z vězení byl ale zanedlouho propuštěn na kauci pěti tisíc dolarů (asi 95 tisíc korun). Vyšetřovatelé ještě pátrají po jeho kamarádech, kteří se na fingovaném únosu podíleli.

„Poplašné zprávy dostáváme od lidí často a trestáme je za to. Ale ještě se nám nestalo, že by to někdo udělal kvůli tomu, aby se dostal z domova,“ dodal šerif Treviño.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám