Hlavní obsah

Muž přežil pád do Niagarských vodopádů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Bez speciálních ochranných pomůcek a zcela obyčejně oblečen přežil neznámý muž pád do Niagarských vodopádů. Podle zpravodajské televize CNN je to vůbec první známý případ, kdy plavec toto vířivé peklo překonal bez újmy na zdraví.

Foto: Eva Shareefa

tanečnice Cora Turner

Článek

Jak svědci řekli místní televizní stanici WIVB-TV v Buffalu, muž plaval v pondělí po hladině dravé řeky Niagary přímo do vodopádů, jejichž výška přesahuje 50 metrů. Pak zmizel ve zpěněné vodě a zahlédli ho až dole, jak vylézá pod vodopádem na skálu.

"Vypadal naprosto klidně. Zato já byla v šoku, když jsem viděla, že někdo padá vodopádem dolů," svěřila se Brenda McMullenová televizi. "Já ho ztratil z dohledu na horní hraně vodopádů," dodal Brendin manžel Terry.

Nevlídná Niagara

Každou vteřinu se vodopádem s hrozným hlukem prožene asi 600.000 litrů vody a všeobecně je tato bariéra na řece Niagaře považována pro plavce za nepřekonatelnou.

Podle CNN je ovšem známý jeden případ, kdy člověk pád do vodopádů přežil bez úhony: došlo k tomu v roce 1960 a nechtěným hrdinou byl sedmiletý chlapec, který spadl do vody při nehodě plavidla. Hoch měl ale plovoucí vestu, kdežto pondělní dobrodruh byl oděn pouze do košile a kalhot - a to je naprostý rekord.

Buffalská televize přinesla záběry, jak policisté odvádějí v želízkách z břehu pod vodopády plavce se zahaleným obličejem. Byl převezen do nemocnice na pozorování a mluvčí kliniky sdělila, že jeho zdravotní stav je dobrý.

Riskující skokani

Od roku 1901 se snažila nástrahy Niagarských vodopádů překonat v různých speciálně upravených sudech a podobných vymyšlenostech asi desítka odvážlivců, jen pár jich ale pád do děsivé hloubky přežilo.

To se však týká pouze kanadské části vodopádů, sousední americká část, která je užší, dravější a skalnatější, žádného dobrodruha živého nepropustila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám