Hlavní obsah

Muž musí chodit šest let městem s cedulí hlásající, že je zloděj

Novinky, Jakub Kynčl
Houston

Nápravné metody jsou po celém světě značně odlišné. Soud v Houstonu se rozhodl, že nejlepší nápravou podvodníka Daniela Mirelese bude ostuda. Za trest má po městě chodit s cedulí, která jej označuje za zloděje.

Článek

Každý víkend po dobu následujících šesti let bude muset Daniel Mireles chodit po rušných ulicích Houstonu s cedulí hlásající, že je zloděj. Na ceduli stojí velkým písmem doslova: "Jsem zloděj. Ukradl jsem 250 000 dolarů z fondů Harris County pro oběti zločinů. Daniel Mireles."

Soudce vyřkl verdikt veřejného zesměšnění jako součást Mirelesova trestu. A že procházky s touto cedulí nejsou ničím příjemným, přiznává i samotný podvodník.

"Lidé mě hodně často urážejí, jen málokdy se setkám s někým, kdo vůči mě projeví nějaké sympatie. Musím s tím chodit pět hodin každý víkend," uvedl Mireles, který své podvody prováděl společně se svou manželkou Eloise, bývalou zaměstnankyní kraje.

Eloise Mirelesová byla odsouzena společně se svým partnerem, navíc dostala i trest odnětí svobody na několik měsíců. Po jeho dokončení bude chodit s potupnou cedulí stejně jako její manžel. Vyšetřovatelé došli k tomu, že pár celkem odčerpal z fondu necelých 300 000 dolarů, tedy něco více než pět miliónů korun. Žena měla prý v podvodu ještě o něco významnější roli. Úřady okamžitě nechaly zabavit dům, ve kterém dvojice žila, i jejich tři automobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám