Hlavní obsah

Muž bez kloubů se vzepřel osudu a naučil se hrát na klavír

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovskou vůli prokázal šestatřicetiletý Brit Bart Gee trpící chorobou postihující klouby. Navzdory tomu, že není schopen ohýbat nohy, ruce či prsty a lékaři mu předpovídali krutý život bez radosti, Bart si jednu našel. Zamiloval se do hry na klavír a od pěti let své umění značně vypiloval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž "bez kloubů" hraje na piánoVideo: AP

 
Článek

Bart už od narození trpí syndromem zvaným artrogrypóza. Jde o vrozenou ztuhlost, která zabraňuje pohybu kloubů. „Ta choroba postihuje lidi různými způsoby. Jedna osoba může, další zase nemůže hýbat dolní částí těla. U mě choroba postihla celé tělo,“ sdělil agentuře Newsflare Bart bydlící nedaleko britského města Chippenham.

„Když jsem se narodil, doktoři řekli mým rodičům, že nikdy nebudu chodit, nebudu moci ani sedět a že mám pěkné chmurné vyhlídky do života,“ řekl Bart. V pěti letech ale začal pozorovat svého otce, jak hraje na piano.

Požádal proto své rodiče, zda by mohl chodit na lekce hraní na klavír. Ti mu vyhověli a láska k hudbě už Bartovi zůstala. Nyní objíždí se svými vystoupeními kostely a školy a další místa, kde vysvětluje všem, kdo mají zájem poslouchat, jak překonat své vlastní limity.

Reklama

Výběr článků

Načítám