Hlavní obsah

Musk měl mít románek se ženou zakladatele Googlu Brina. Přátelství miliardářů skončilo

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouholeté přátelství šéfa automobilky Tesla Elona Muska a zakladatele Googlu Sergeje Brina skončilo kvůli románku Muska s Brinovou ženou. S odvoláním na lidi obeznámené s touto záležitostí o tom píše list The Wall Street Journal (WSJ).

Foto: Profimedia.cz

Sergej Brin a Nicole Shanahanová

Článek

Aférku s Brinovou ženou Nicole Shanahanovou měl mít Musk začátkem prosince loňského roku. Mělo to být na akci Art Basel v Miami, kam se sjíždí slavní a bohatí návštěvníci.

Musk se předtím v září rozešel se svou přítelkyní, zpěvačkou Grimes. Také Brin a Shanahanová měli údajně v té době v manželství problémy – zesílené pandemií covidu a péčí o tříletou dceru – ale údajně stále žili spolu.

Musk neuspěl. Soud o budoucnosti Twitteru začne už v říjnu

Internet a PC

Brin podal žádost o rozvod letos v lednu s odkazem na „nepřekonatelné rozdíly“. Podána byla několik týdnů poté, co se Brin o aféře dozvěděl. V žádosti uvedl jako datum odloučení páru 15. prosinec 2021.

Se ženou se Brin potkal před sedmi lety, oba už před tím žili v manželství. Brin měl z předchozího vztahu dvě děti.

Ani jeden z údajných aktérů záležitost nekomentoval.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Zakladatel Tesly Elon Musk

WSJ píše, že začátkem letošního roku měl na jednom večírku Musk pokleknout před Brinem na koleno, omluvit se a poprosit o odpuštění. Brin prý omluvu přijal, ale s Muskem nemluví.

Musk je nejbohatší člověk světa s majetkem odhadovaným na 240 miliard dolarů, Brinův majetek se odhaduje na 95 miliard dolarů. Oba američtí podnikatelé (Brin se narodil v Rusku, ale už od dětství žije v USA) byli dlouholetí přátelé a pomáhali si. Brin půjčil Muskovi v době finanční krize, Musk třeba zase Brinovi daroval auto.

V posledních měsících údajně mezi oběma muži a jejich týmy roste napětí. Brin měl nařídit svým poradcům, aby prodali jeho investice do Muskových společností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám