Hlavní obsah

Moře vyplavilo na australské břehy bizarní bytost, vypadá jako červeno-zelený mozek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na břehy pláže Warriewood Beach v australském Sydney vyplavilo moře tvora, o kterém by si pravděpodobně většina lidí řekla, že nepochází z této planety. Vypadá totiž jako obrovský mozek, jehož závity jsou zelené a červené.

Foto: Northern Beaches Mums Group

Podivný tvor zaujal návštěvníky australské pláže.

Článek

Tvor, který se objevil na australské pláži ve středu, navzdory svému vzhledu není návštěvou z jiné planety. Jedná se o tvora skrývajícího se pod názvem Phlyctenactis tuberculosa a je to zástupce čeledi sasankovitých.

Návštěvníci z hlubin. Pohleďte na nejbizarnější tvory, které vyplavilo moře

Koktejl

Tuto Sasanku mohou běžně spatřit uvnitř korálových útesů potápěči okolo Sydney. Ti by měli vědět, že dotýkat se tohoto tvora je velmi nebezpečné, protože podobně jako ostatní sasanky, i tato vylučuje jed, kterým může nepříjemně žahnout libovolného zvědavce.

Foto: Northern Beaches Mums Group

Podivný tvor zaujal návštěvníky australské pláže.

Tvor žije většinou v hloubkách do 35 metrů, v dospělosti měří okolo 15 centimetrů v průměru a dorůstá délky zhruba 25 centimetrů. Paradoxní je, že ačkoliv tvor samotný vypadá jako obrovský svíjející se mozek, sám žádný mozek nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám