Hlavní obsah

Moře vydalo kokain za desítky milionů

Novinky, ČTK, nčs

Devatenáct balíčků kokainu v hodnotě zhruba tří milionů novozélandských dolarů (asi 44,5 milionu korun) vyplavilo moře na pláž západně od Aucklandu. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AFP. Shodou okolností drogy v moři objevila o den dříve i pobřežní stráž na Floridě.

Foto: New Zealand Police

Drogy nalezené na Novém Zélandu.

Článek

Podle AFP se kokain našel ve středu večer na pláži Bethells, kterou omývají vody Tasmanova moře. Na balíčcích byly přichycené mořské mušle a místní média spekulují, že už zřejmě byly v moři nějakou dobu.

Nejde o první případ, kdy moře vyplavilo na novozélandskou pláž narkotika. V roce 2016 na pláž na severu země moře vyhodilo 500 kilogramů metamfetaminu v hodnotě 500 milionů novozélandských dolarů.

Kokain i na Floridě

O den dříve, tedy v úterý, se podobný případ odehrál blízko břehů souostroví Florida Keys. Tamní pobřežní stráž vylovila z vody šest balíčků s kokainem o celkové hmotnosti přibližně 130 kilogramů v hodnotě téměř 90 milionů korun.

Souostroví na jihu Spojených států se nachází na trase cest drogových dealerů z Jižní a Střední Ameriky. V rámci boje proti obchodu s drogami tak byl v oblasti zvýšen počet příslušníků námořní stráže.

Reklama

Výběr článků

Načítám