Hlavní obsah

Monacký kníže Albert a Jihoafričanka Charlene si řekli ano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monako
Aktualizováno

Monacký kníže Albert II. se oženil se svou dlouholetou přítelkyní Charlene Wittstockovou, bývalou reprezentantkou Jihoafrické republiky v plavání. V pátek se za jásotu tisícovek monackých občanů, pro něž bylo otevřeno nádvoří paláce, konal civilní sňatek, v sobotu se uskuteční sňatek církevní.

Foto: ERIC GAILLARD, Reuters

Kníže Albert II. při novomanželském polibku s novou monackou princeznou

Článek

Wittstocková se sňatkem stala Charlene Grimaldinová s titulem monacká princezna.

Jde o první svatbu vládnoucího monackého knížete od roku 1956, kdy si Albertův otec Rainier III. bral hollywoodskou herečku Grace Kellyovou.

Snoubenci byli civilně oddáni v podvečer při krátkém obřadu v trůnním sále knížecího paláce v Monaku za přítomnosti osmdesátky blízkých a úředních osob. Třiatřicetiletá nevěsta, kterou do světa módy zasvětil Karl Lagerfeld, se podle agentury AFP vdávala v modelu Chanel. Za svědkyni si vybrala Albertovu příbuznou Donatellu Knechtovou de Massy, se kterou se spřátelila. Třiapadesátiletému ženichovi šel za svědka jeho bratranec Christopher Levine.

Lidé mohli sňatek sledovat na obřích obrazovkách před palácem a pozdravit novomanželský pár, který vyšel na balkon. Z tváří novomanželů vyzařovala podle televizní stanice France24 radost.

Reklama

Výběr článků

Načítám