Hlavní obsah

Mohla jsem být rozptýlena na vlastní zahradě, říká žena, která hodila psovi bombu

Novinky, pal

Občas na zahradě najdete při okopávání záhonků různé poklady. To, co našla britská zahradnice, byste ovšem vykopat nechtěli. Žena totiž objevila nevybuchlou bombu z druhé světové války. A zpočátku si vůbec neuvědomila, na co narazila, takže si s nebezpečnou trhavinou nechala hrát svého psa.

Foto: Reuters

Bombu nakonec odpálila policie na pláži ve Weymouthu (Ilustrační foto)

Článek

Z běžného okopávání zahrádky se stalo málem pořádné drama. Devětačtyřicetiletá Lulu Cirillová při zahradničení u svého domu v britském pobřežním městečku Weymouthu zajela rýčem trochu hlouběji do hlíny, nějakých 25 centimetrů, a vykopala podivný předmět, o kterém se zpočátku domnívala, že se jedná o kámen.

Kámen hodila svému psímu mazlíčkovi Cicovi. Drobný pejsek plemene ši-tzu si s předmětem nadšeně hrál, než si panička všimla, že to, s čím si hraje její pes, vlastně žádný kámen není.

Tříletá syrská dívka, kterou otec učil smát se bombám, je v bezpečí v Turecku

Blízký a Střední východ

„Myslela jsem, že to byl obyčejný kámen, tak jsem to Cicovi hodila, nikdy bych si nemyslela, že to může být bomba,“ vrací se k příhodě pro BBC Lulu Cirillová.

Měla velké štěstí

Zvláštní předmět totiž poté, co ho sebrala svému psovi, očistila a fotku dala na Facebook. Tam ji uživatelé sociální sítě napsali, že by se mohlo jednat o bombu. Vyděšená zahradnice zavolala na policii a rychle bombu vrátila zpět na zahradu.

Když policisté přijeli, řekli jí, že měla velké štěstí, protože bomba byla dosud nevybuchlá. Tak ji okamžitě odvezli a odpálili na pláži ve Wyemouthu.

„Nikdy mě nenapadlo, že bych mohla být rozptýlena po vlastní zahradě nebo kuchyni,“ bere celou příhodu s typicky britským humorem 49letá zahradnice Lulu Cirillová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám