Hlavní obsah

Mladý Brit odeslal asi nejmarnější žádost o práci ve světové historii

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARDIFF

Jak zažádat o práci bez nejmenší šance na přijeti, přestože máte požadovanou kvalifikaci - tak přesně na toto téma by mohl 21letý student James Kettle vést přednášky. Jeho žádost o práci ve velšské Národní botanické zahradě byla slabě řečeno beznadějná.

Foto: Profimedia.cz

Mladého Brita by nepřijal asi žádný Velšan se špetkou národní hrdosti. Ilustrační foto

Článek

James Kettle poslal svou žádost na špatné místo. E-mail tak nedorazil do Národní botanické zahrady ale do zahrad Aberglasney v Carmarthenshire. To ovšem není nic proti tomu, že žádost poslal z emailové adresy, jejíž uživatelské jméno je "atleastimnotwelsh", tedy v překladu Alespoň nejsem Velšan.

Nadřazený přístup Brita se velšským pracovníkům zcela očekávaně nelíbil. Ředitel zahrad v Aberglasney Jamesovi odepsal: "Možná by bylo vhodné, abyste si změnil svou emailovou adresu. Bude to mít pro vás neuvěřitelný efekt na šanci získání práce v celém Walesu."

"Cítím se jako opravdový hlupák. Ten e-mail jsem si zřídil z důvodu, že mám v ročníku hodně spolužáků z Walesu. Bylo to takové popíchnutí. Neuvědomil jsem si, že to je v kombinaci s tou žádostí tak bizarní. Nechtěl jsem nikoho urazit," uvedl mladík studující na zemědělské škole v Anglii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám