Hlavní obsah

Mladík předpověděl svou smrt, po pár minutách zahynul při nehodě

Novinky, Jakub Kynčl
South Bend

Dvacetiletý americký student Declan Sullivan předpověděl svou smrt na sociální síti Twitter a jen o několik minut později doopravdy zahynul při bizarní nehodě způsobené extrémně silným poryvem větru.

Foto: Profimedia.cz

Univerzita Notre Dame v americké Indianě truchlí kvůli tragické smrti jednoho ze svých studentů.

Článek

Dvacetiletý Declan Sullivan z americké univerzity Notre Dame ve státě Indiana podivnou shodou okolností předpověděl svou vlastní smrt. Ve středu měl Declan natáčet z filmovací věže trénink amerického fotbalu v podání školního týmu. A svého úkolu se rozhodl zhostit i přes nepřízeň počasí.

Před samotným začátkem tréninku napsal Declan na sociální síť Twitter zprávu: "Dneska jsou poryvy větru až 100km/h, to bude zábava pracovat... řekl bych, že už jsem žil dostatečně dlouho." A právě tato zpráva, ačkoli psaná s notnou dávkou nadsázky, získala po tragické nehodě mrazivý nádech.

Není jasné, na kom leží vina

Filmovací věž se i s Declanem několik minut po odeslání zprávy převrátila při jednom ze silných poryvů větru. Mladík krátce po převozu do nemocnice svým zraněním podlehl.

"Věž převrátil výjimečně silný poryv větru. Univerzita samozřejmě případ prošetřuje. Snažíme se nyní zjistit, zda chlapec projevil své obavy i přímo před koordinátorem akce. Varování meteorologů před silným větrem bylo totiž v tu chvíli aktivní. Nešlo jen o rozhodnutí trénovat venku, šlo o celou sérií rozhodnutí," uvedl sportovní ředitel univerzity Jacob Swarbrick.

Reklama

Výběr článků

Načítám