Hlavní obsah

Mladík dělá stojky tam, kam se mnozí neodváží ani vkročit

Novinky, vps

Scott Young z Velké Británie závratí rozhodně netrpí. Jinak by se totiž nemohl věnovat své oblíbené kratochvíli, z níž běžným smrtelníkům běhá mráz po zádech. Tento akrobat totiž ve volném čase dělá stojky na vrcholech výškových budov. Samozřejmě bez jištění.

BEZ KOMENTÁŘE: Z toho, co mladík předvádí, se tají dech

 
Článek

Young se profesionálně věnuje free runningu, což je akrobatická sportovní disciplína, při které jde o hladké a plynulé překonání překážek. Pětadvacetiletému Britovi to ale nestačí a vyhledává mnohem nebezpečnější kousky.

Během natáčení v indickém Dillí si tak odskočil na vrchol 20patrové budovy a na jeho okraji udělal stojku. O něco později v Šanghaji to zopakoval ve výšce 40 pater.

„Při stojce se musíte soustředit na zem pod sebou, abyste udrželi balanc. Pokud je kousek pod vámi, je to v pohodě, ale já se dívám dolů na spodek budovy. Je to tak daleko, že to musím vytlačit z mysli,“ řekl Young serveru MailOnline. „Je to hlavně o psychice – musíte se soustředit na to, co děláte, a ne na to, co by se mohlo stát,“ dodal.

Jeho matku synova záliba tak děsí, že se odmítá dívat na záznamy z jeho adrenalinových výstupů. Občas se ale bojí i jeho týmoví kolegové, kteří jsou na nebezpečí zvyklí. Při stojce v Číně chtěli svého kamaráda jistit, ten to však odmítl.

Young se akrobacii věnuje už od 15 let, zatím se mu ale vyhýbají vážná zranění. Několikrát měl poraněné vazy a rameno, většinou to byla únavová zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám