Hlavní obsah

Mládě lachtana se vkradlo do rodinného domu, rozvalilo se na gauči

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tauranga

Annette Swofferová z novozélandského města Tauranga v neděli večer s překvapením zjistila, že se jí do domu vloupal nezvaný host. Mládě lachtana si proklestilo cestu až do kuchyně a tam se uvelebilo na pohovce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Malý lachtan se vkradl do domu a rozvalil se na pohovceVideo: Reuters

 
Článek

Swofferová návštěvníka pojmenovala „Lucky“ (Šťastlivec), protože se mu úspěšně podařilo překonat rušnou ulici, aby se dostal k domu. Poté se ještě dostal přes zahradu a vchodem pro kočky si našel cestu až dovnitř jejího domu.

„Když jsem dorazila, za kuchyňským pultem jsem spatřila hlavu. Šla jsem blíž, abych zjistila, co to vlastně je,“ řekla agentuře Reuters Swofferová, která lachtana natočila na kameru.

Malí lachtani jsou roztomilí, ale i nebezpeční

Na místo na zavolání dorazil Chris Clark z místního úřadu ochrany biodiverzity, který Luckyho odchytil. Zároveň však upozornil, že lachtaní mláďata jsou sice roztomilá, ale možná právě proto také zrádná.

„Ve skutečnosti jsou poměrně nebezpečná. Jejich kousnutí bývají ošklivá a nepříjemná, proto s lachtaními mláďaty musíme zacházet velmi opatrně. Kdykoli je to pak možné, nezasahujeme do jejich života a snažíme se je ihned navrátit do volné přírody,“ řekl Clark.

Podobný osud podle agentury Reuters potkal i Luckyho, byl chycen a navrácen zpátky do přístavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám