Hlavní obsah

Místo placení výživného utrácel v sexshopu, soudkyně pochopení nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózním případem neplacení výživného se v těchto dnech musel zabývat irský soud v čele s populární soudkyní Mary Larkinovou. Nejmenovaný čtyřicátník neplatil předepsaných 40 eur (1000 korun) týdně a tvrdil, že jeho příjem je závislý na sociálních dávkách. Jak ale vyšlo najevo, utrácet v obchodě s erotickými pomůckami mu problém nedělalo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Předepsaných 40 eur má muž platit matce svého syna, který v současné době navštěvuje základní školu. S platbami má však problém a u soudu se pokusil přesvědčit Larkinovou, že jeho jediným příjmem jsou sociální dávky ve výši 203 eur týdně (5000 korun).

Soudkyně, která už se v médiích několikrát objevila, ale na dobře připravenou historku neskočila. „Nevěřím vám ani slovo. Děláte z nás hlupáky, ale na to my neskočíme. Kdybyste skutečně měl problém vyjít s penězi, neutratíte v průběhu několika měsíců za erotické pomůcky 400 eur (10 100 korun),” uvedla soudkyně na základě důkazů o několika platbách za erotické zboží.

Samoživitelka neotálela, s alimenty jí pomohl stát

Domácí

„Mám také svůj soukromý život, ale byla to chyba,” přiznal muž. Ani to však Larkinovou neobměkčilo. Soudkyně konstatovala, že muž dokázal vydělat dostatek peněz k tomu, aby postavil dva domy a podle všeho na tom není vůbec špatně. Své bývalé partnerce navíc tajil skutečnost, že má dítě z předchozího vztahu.

Od soudu nakonec odešel muž s nařízením, že musí dlužnou částku uhradit do sedmého října, navíc bylo výživné zvýšeno nově na 80 eur týdně (2000 korun), informoval deník The Sun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám