Hlavní obsah

Miss Universe přiletěla do Prahy

Novinky, Petra Timoumiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jennifer Hawkinsová, úřadující Miss Universe 2004, v pátek dopoledne přiletěla do Prahy. Je slavnostním hostem soutěže Česká Miss, kterou první rokem pořádá Michaela Maláčová a jejíž finále v sobotu odvysílá televize Nova. Hawkinsová se zhostí korunovace královny krásy, kterou si poprvé v historii klání o titul Miss v Česku budou volit samotní diváci.

Foto: Archiv pořadatelů

Oficiální banner Mělnického okruhu 2018.

Článek

Jennifer Hawkinsová byla Miss Universe zvolena loni 2. června v ekvádorském Quitu. [celá zpráva] Pochází z Austrálie a Prahu navštívila dnes poprvé ve svém životě. Metropoli zatím neměla možnost si prohlédnout, vzhledem k tomu, že se tu zdrží do pondělka, hodlá v neděli navštívit památky. Už slyšela, že Praha je jedno z nejkrásnějších měst v Evropě, proto doufá, že bude mít čas na to, aby nasála místní atmosféru.

Důležité sebevědomí

Miss Universe 2004  krátce po svém příletu již stačila udělit pár rad nastávající královně krásy. "Měla by se připravit, aby se cítila co nejlépe, má dělat cokoliv, co se jí líbí. Měla by se připravit i duševně, chodit sportovat. Také se musí připravit, že bude potkávat spoustu zajímavých lidí, měla by být schopná konverzovat. Měla by být sebevědomá a cítit se dobře. Sebevědomí je velmi důležité," podotkla.

Mezi finalistkami České Miss zatím žádnou favoritku nemá, dívky neměla čas si zatím ani prohlédnout. Určitě to ale ještě před slavnostním večerem napraví.

Hawkinsová se v současnosti věnuje šíření povědomí o smrtelné nemoci AIDS a pomoci postiženým po celém světě. Shromažďuje finance pro mezinárodně uznávané organizace, jako jsou například Global Health Council a Youth AIDS Organization. "Měla jsem také čest podílet se na kampani International AIDS Candlelight Organization Memorial 2005."

Její charitativní činnost spočívá i v pomoci zemím postiženým ničivou vlnou tsunami. Jelikož tuto oblast navštívila již před prosincovou katastrofou, má mezi tamním obyvatelstvem mnoho přátel a zemím se snaží finančně pomáhat.

Kromě charitativní činnosti je titul Miss Universe spojen i s příjemnými povinnostmi. Hawkinsová již měla možnost se setkat s osobnostmi ze světa showbyznysu. Nejvíce ji zaujali například Mel Gibson či Nicole Kidmanová. Setkání proběhlo v Los Angeles, kde se pořádala velká akce pro lidi z Austrálie. Proto jí přišlo legrační, že se se zajímavými Australany setkala zrovna v LA, nikoliv na rodné půdě.

Plánuje návrat ke studiu

Dříve než se stala Miss Universe, věnovala se modelingu a tanci. "Nedokáži si představit, jak by vypadal můj život, kdybych se Miss Universe nestala." Nyní žije v New Yorku, kam se po loňském vítězství musela přestěhovat, neboť organizace Miss Universe zde sídlí. V minulosti studovala práva, poté pracovala dva roky pro právnickou firmu, kde posléze kvůli modelingu skončila. Po skončení svého kralování se opět ke studiu chce vrátit.

Spolu s Jennifer do naší metropole zavítali i dva organizátoři soutěže Miss Universe. "Je to další krůček k tomu, aby se jednou tato prestižní světová soutěž konala v Praze," uvedla Maláčová. "Opravdu jsem z jejich strany byla kontaktována, protože se uvažuje, že by ji tu uspořádali," dodala. "Všechno má svůj čas, věci netlačím, uvidíme, jak se situace vyvine."

Finálový večer České Miss bude TV Nova vysílat v sobotu od 20. hodin v přímém přenosu. Moderovat ho bude sedmnáctiletý Vojtěch Kotek. Porota z dvanácti finalistek vybere šest superfinalistek, o jejichž dalším osudu rozhodnou diváci, a to prostřednictvím telefonátů či textových zpráv.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám