Hlavní obsah

Miss Léto se stala Zuzana Jandová

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Miss léto 2005 se stala v sobotu večer v Olomouci osmnáctiletá studentka Obchodní a bankovní akademie v Karviné Zuzana Jandová. První vicemiss zvolila porota v čele s přední evropskou módní výtvarnicí Jaroslavou Sedláčkovou Terezu Dolinovou (15) z Hrdějovic na Českobudějovicku, titul druhé vicemis patří Denise Chalupové (16) z Havířova.

Článek

Republikové finále 11. ročníku prestižní soutěže o nejkrásnější dívku léta, do níž se i letos přihlásilo několik set dívek z celé ČR, se tradičně konalo na párty před hotelem Flora.

Jandová, 180 cm vysoká hnědovláska s mírami 90-64-94, upoutala porotu svým přirozeným půvabem. Nedávno se začala věnovat modelingu a po maturitě by ráda studovala na vysoké škole, nejlépe cestovní ruch.

"Do soutěže mě přihlásila bez mého vědomí kamarádka. Byla jsem na ni trochu naštvaná, ale jsem ráda, že to tak dopadlo," svěřila se Právu Jandová krátce po své korunovaci tradiční květinovou korunou. Dodala přitom, že soutěž pro ni byla dobrou zkušeností.

"Vzhledem k tomu, že začínám s modelingem, je vítězství na Miss léto krásným startem," uvedla Jandová. Nevyloučila přitom svou účast v jiné celostátní soutěži. Očekávat zřejmě může pozvánku na Českou Miss, jejíž ředitelka Michaela Maláčová byla v Olomouci členkou poroty.

Maláčová si vybírala z letních miss

"Už jsem si tu vybrala pár dívek, které bych ráda oslovila," řekla v průběhu soutěže Maláčová. Ta bude do Olomouce zajíždět zřejmě pravidelně.

Letní missky bývají často následně úspěšné i v jiných soutěžích soutěžích Miss. Například titul Miss ČR z nich získaly Petra Minářová (1996), Kateřina Průšová (2002) a Jana Doleželová (2004). Soutěže o titul Miss léto se již zúčastnila mj. i finalistka soutěže Česká Miss 2005 Monika Voráčová.

V rámci programu finále Miss léto 2005, který moderoval Leoš Mareš, vystoupil zpěvák Daniel Nekonečný s tanečnicemi, baviči Josef Alois Náhlovský a Josef Mladý i sexuolog Radim Uzel. Součástí programu byla také přehlídka luxusních modelů společenských šatů Jaroslavy Sedláčkové v podání soutěžících dívek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám