Hlavní obsah

Miss Europe 2005 je z Německa, Češka mezi dvanáctkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Letošní nejkrásnější dívkou Evropy byla v sobotu večer v Paříži zvolena reprezentantka Německa Shermine Sharivarová, na druhém místě skončila Ljusja Tovmasjanová z Arménie. Česká zástupkyně Edita Hortová se dostala do první dvanáctky, až do první pětice pak postoupila slovenská soutěžící Tatiana Krčméryová.

Foto: archiv KNTB
Článek

"Mojí slabostí je čokoláda," prozradila na sebe Sharivarová v polovině ledna, kdy se stala nejkrásnější Němkou. O pořadí rozhodovala porota, kterou vedla slovenská modelka Adriana Sklenaříková a ve které byli také přední francouzský šansoniér Charles Aznavour a módní návrhář Paco Rabanne.

Soutěž 36 krasavic z celé Evropy a některých přilehlých zemí vyzněla jednoznačně ve prospěch černovlásek. V první dvanáctce jich bylo devět a první pětici ovládly úplně.

Vítězka převzala korunku po Maďarce Zsuzsanně Lakyové, která byla Miss Europe zvolena předloni. Loni se soutěž kvůli termínovým problémům neuskutečnila.

Jednadvacetiletá Sharivarová se stala nejkrášnější ženou 18. ledna, když porazila 19 dalších dívek. Studentka z Aachenu vyhrála 60 tisíc euro, zájezd na Kubu a do Tuniska. Německo bude reprezentovat ještě na Miss Intercontinetal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám