Hlavní obsah

Mimozemšťané létají na Zemi jako turisté, stojí v odtajněných archivech britské vlády

Novinky, ČTK, Jakub Kynčl
Londýn

Stovky stránek spisů z odtajněných archivů britského ministerstva obrany se sice nadšencům asi nepodaří probrat dříve než za několik dní, ale už první poznatky jsou více než zajímavé. Někteří vládní úředníci podle spisů došli k závěru, že planetu Zemi navštěvují mimozemšťané. Mají za to, že poznání jejich technologií je v bezpečnostním zájmu Velké Británie.

Foto: Profimedia.cz

Velká Británie odtajnila část spisů o UFO. A že je co číst...

Článek

Jedním z nejzáhadnějších případů, kterými se spisy zaobírají, je svědectví policisty, jenž údajně spatřil UFO nad stadiónem londýnského fotbalového klubu Chelsea. Další spis se zase týká údajného setkání trojice "mužů v černém" s osobou, která o sobě tvrdí, že byla v kontaktu s UFO v oblasti Lincolnshire na východě Anglie.

Mohou k nám létat na rekreaci

Zveřejněné materiály ale obsahují i zprávu z roku 1995, kterou vypracoval jeden agent tajných služeb o UFO. Spekuluje v ní o motivech možné návštěvy mimozemšťanů na Zemi. Ta by prý byla s velkou pravděpodobností motivována vojenskými důvody, snahou sledovat vývoj vědy nebo turistikou.

Tentýž agent se však pokoušel najít možná vysvětlení pro to, proč tolik lidí hlásí pozorování UFO. Mezi hypotézami jsou například masové halucinace, americká letadla, nezvyklé atmosférické jevy či jednoduše poplašné zprávy. Žádné z těchto vysvětlení se však neukázalo jako zcela uspokojivé.

Podle materiálů se také jeden hoteliér ve Walesu obrátil na svého poslance po údajném přistání UFO, ze kterého vystoupili dva humanoidi. Mezi 25 zveřejněnými dokumenty je i rozsáhlá zpráva z dob vlády premiéra Tonyho Blaira o politice týkající se UFO.

Podle jednoho ze zaměstnanců zvláštního oddělení pro UFO, které skončilo v roce 2009, je nicméně přehnané, když si lidé představují, že pracoviště zahrnovalo speciální tajné vědecké týmy rozmístěné po celé zemi. Běžná práce se prý dost odlišovala od toho, co mají lidé v povědomí ze známého seriálu Akta-X díky agentům Mulderovi a Scullyové.

Reklama

Výběr článků

Načítám