Hlavní obsah

Milionářský synek zapálil ferrari, aby dostal nové. Plán mu ale nevyšel

Novinky, vps

K 22měsíční podmínce a pokutě v přepočtu 800 tisíc korun byl odsouzen mladík ze Švýcarska, který zapálil své ferrari, protože chtěl získat peníze z pojistky na pořízení nového modelu. Podvod mu ale nevyšel, policie vše odhalila a i s komplici ho dostala před soud.

Foto: Ferrari

Ferrari 458 Speciale, o které mladík usiloval

Článek

Ústřední postavou bizarního případu je 20letý Švýcar z bohaté rodiny. Od otce dostal Ferrari 458 Italia, chtěl ho však vyměnit za novější model, ačkoli měl podle webu Business Insider k dispozici dalších 14 luxusních vozů.

V březnu loňského roku tak navštívil dealera slavné italské značky a nechal si auto ocenit, aby zjistil, kolik by musel doplatit za nový vůz, kterým byl zřejmě model 458 Speciale. Jenže částka byla příliš vysoká. Mladík neměl odvahu říci si o peníze svému otci a z kapesného ve výši až 250 tisíc korun měsíčně by musel nějaký čas šetřit. Vymyslel tak plán, jak rychle přijít k penězům.

BEZ KOMENTÁŘE: Ferrari 458 SpecialeVideo: Ferrari

Se třemi komplici, z nichž jeden měl být zaměstnán přímo u dealera, odvezli auto do Německa, kde si našli klidné místo. Švýcar poté odjel s jedním z kumpánů do masážního salónu, aby měl alibi, zatímco zbylí dva vůz zapálili.

Jenže policie jejich plán velmi rychle odhalila pomocí záznamů telefonních hovorů a stopáží z bezpečnostních kamer. Případ tak minulý týden dospěl až k soudu v německém Augsburgu, poblíž něhož vůz shořel.

Trest kromě mladíka dostali i jeho komplici, kteří si odnesli podmínečné tresty od 14 do 16 měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám