Hlavní obsah

Milence dal miliony. Teď se o ně singapurský podnikatel soudí

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapurský obchodník přitáhl pozornost médií, o kterou asi tak docela nestál. Žaloval totiž svou milenku o dva miliony dolarů, které jí dal. Podle podnikatele se jednalo o půjčku, podle jeho milostné partnerky to byl dar. O případu informoval server Straits Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Toh Eng Tiah je 55letý majitel podniků na recyklaci odpadů, v listopadu 2016 se poznal s nyní 33letou realitní makléřkou Angelinou Jiangovou. Přestože byl businessman v té době ženatý, mezi dvojicí přeskočila jiskra a začali si spolu románek.

Ten se singapurskému podnikateli pořádně prodražil. Od prosince roku 2016 do března 2017 zaplatil své milence kolem milionu dolarů, tedy více než 23 milionů korun. Většina z těchto peněz šla na pokrytí životních nákladů a účtů mladé makléřky.

V březnu 2017 však oba podepsali úvěrovou smlouvu na dva miliony dolarů (necelých 47 milionů korun), do nichž byly zahrnuty i dosud vyplacené peníze.

Podle Jiangové šlo o lest na podnikatelovu manželku, Toh Eng Tiah však tvrdí, že půjčka byla skutečná, a chce peníze zpět.

Oba chtějí půjčku zrušit

„Smlouvu potřeboval, aby své ženě ukázal, že mě nemiluje více než ji,“ tvrdila před singapurským vrchním soudem, kam spor doputoval, Jiangová.

Smlouva podle ní byla navržena tak, aby uchránila podnikatelovy peníze při rozvodu, který jej v té době čekal. Realitní makléřka dodala, že jí muž slíbil, že plnění smlouvy vymáhat nebude.

Její advokát pak soudu dokazoval, že si pár i po podepsání smlouvy nadále vyměňoval zprávy „sexuální povahy“ a že v jedné z těchto zpráv podnikatel psal, že se jednalo o dar. Podle protistrany naopak Toh Eng Tiah pokračoval v komunikaci s Jiangovou, protože slíbila, že peníze vrátí dříve, než bylo dohodnuto.

Obě protistrany u stále probíhajícího soudu usilují o zrušení smlouvy. Zatímco Jiangová se snaží docílit přiznání peněz jako daru, podnikatel chce smlouvu zrušit, protože prý byla uzavřena pod citovým nátlakem jeho milenky a její podmínky jsou pro něj nevýhodné.

Reklama

Výběr článků

Načítám