Hlavní obsah

Michaela Salačová: Peníze jsou důležité

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Michaela Salačová, Miss České republiky a Miss Photogenic World za rok 2000, žije v Praze, kde třetím rokem studuje žurnalistiku. Při studiu se i nadále věnuje modelingu a pracuje jako produkční. Na rozdíl od mnoha studentů tedy nedostatkem peněz netrpí a dokonce přiznává, že finanční prostředky pro ni hrají poměrně podstatnou roli.

Článek

"Peníze jsou pro mne samozřejmě podstatné, v dnešním světě hrají důležitou roli v životě každého z nás. Je jen důležité naučit se s nimi zacházet," míní Salačová.  

Peníze vždy utratila

Jako školačka dostávala od rodičů kapesné a odměnou za dobré známky ve škole byly také peníze.

"Vždycky jsem ale našla něco, co si nutně potřebuji koupit a peníze jsem utratila. Nejčastěji to byly různé hračky, sladkosti a časopisy. Prostě nutnosti každého dítěte. Člověk, když je ještě malý, na peníze se dívá jinak," řekla Michaela a dodala, že skutečnou prací si své první peníze vydělala na brigádě u své maminky v obchodě v Moravských Budějovicích, kde prodávala zdravou výživu.

"Moc mě to bavilo. Vzpomínám si, že jsem si za vydělané peníze obohatila šatník, koupila jsem si nové džíny a bundu. Dodnes na svou první brigádu ráda vzpomínám."  

Dnes šetří na budoucnost

Michaela Salačová ale vzápětí podotkla, že dnes už všechny peníze hned neutrácí.

"Peníze si šetřím, protože s nimi počítám do budoucnosti. Momentálně jsem investovala do bydlení. Přiznám se, že jsem zrovna neměla peněz nazbyt, takže jsem něco nakoupila na splátky. A později chci také samozřejmě vkládat finance do svých dětí," pousmála se Michaela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám