Hlavní obsah

Mexická kráska pobouřila národ svými šaty

– MEXIKO

Nejkrásnější Mexičanka Rosa María Ojedaová si musí do soutěže Miss Universe nechat ušít nové šaty. Podle mínění veřejnosti působí totiž šaty agresivním dojmem. Až na zem dlouhá róba je převázána pásem z nábojů a zdobí ji výjevy oběšenců z povstání katolíků ve 20. letech minulého století.

Článek

Mnoho Mexičanů považuje šaty Rosy Maríe za nevkusné a zcela nevhodné pro mezinárodní soutěž krásek. Návrháři, kteří se právě pro tento model rozhodli ze 30 možných, se ale hájí tím, že chtěli mexickou miss obléci do něčeho, v čem se bude zračit národní kultura a dějiny.

Rosa María Ojedaová šaty, v nichž měla soutěžit, představila 29. března. Před objektivy se objevila v rozevláté sukni s výjevy z povstání. Z pásku posetého náboji jí visel růženec a škapulíře, doplňoval to černý živůtek, náhrdelník v podobě krucifixu a sombrero. Na obranu svého exkluzivního modelu řekla návrhářka María del Rayo Maciasová: "Mexičané by si měli uvědomit, že jsou všichni potomci kristerů, ať se jim to líbí, nebo ne."

Tento argument ale asi neoslovil komentátora Jorge Camilu v La Jornada. Ten o šatech napsal: "Je to totéž, jako kdyby Miss Spojených států do soutěže přišla v šatech s náměty Ku Klux Klanu, s jejich kapucemi, hořícími kříži a s plechovkou piva."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám