Hlavní obsah

Město zavalily odpadky, popeláři jsou nemocní

Novinky, nčs

Do pořádných problémů se dostali po Vánocích obyvatelé anglického Birminghamu. Těm totiž nemá kdo odvážet odpadky a před domy se hromadí hordy plastových pytlů. A to se místním tuze nelíbí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nedostatek zaměstnanců způsobil, že v pondělí nebyl proveden pravidelný svoz odpadků, které se před některými domy podle serveru The Telegraph hromadí i několik týdnů.

Podle místních obyvatel už situace došla až do takové fáze, kdy je na ulici možné spatřit hlodavce, kteří se do zabalených pytlů s odpadky snaží dostat. „Je to absolutní ostuda. Včera jsem viděl dva hlodavce, jak žvýkají zbytky vánočního jídla,“ uvedl jeden z obyvatel Birminghamu.

Anglické město se s problémy při odvozu odpadků přitom nepotýká poprvé. V únoru loňského roku více než tři stovky popelářů stávkovaly a pytle se rovněž hromadily v ulicích.

Stávka popelářů v únoru 2019.

Tentokrát vedení města na sociálních sítích oznámilo, že za problémy se svozem stojí onemocnění řady zaměstnanců. „Vzhledem k nemocem a absencím zaměstnanců nebudou některé trasy obslouženy. Pokud se to týká právě vás, přijměte naši omluvu. Pokud odpadky nebudou odvezeny v následujících dvou dnech, vyčkejte prosím na další plánovaný svoz,“ uvedlo město.

Podezřelá nemoc

Ani omluva však rezidenty neuklidnila a někteří z nich označili podezřelou nemoc tolika zaměstnanců během období Vánoc za „pohodlnost“.

„V tomto ročním období je to skutečně ponurý pohled. Odmítám nechat své děti hrát si venku. Nehodlám riskovat, že je něco pokouše nebo zakopnou o hromadu odpadků,“ dodal další z obyvatel.

Město lidem nabídlo alespoň možnost zbavit se odpadků ve sběrných dvorech. Ty jsou otevřené každý den, k možnosti vyhodit odpadky je však nutné mít trvalý pobyt ve městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám