Hlavní obsah

Medvídě na Slovensku uvízlo v kontejneru

Právo, ivi
BRATISLAVA

Pracovníci Státních lesů Tatranského národního parku museli v úterý vysvobozovat mlsného medvídka, který uvízl v kontejneru přímo v centru Starého Smokovce.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18. 12.2016 Vánoční kros v Bělském lese. Start závodu. Vystartovalo 76 závodníků v - 6 stupních.

Článek

"Vlezl do kontejneru za potravou, ale ten se za ním uzavřel a převrátil se na zem. Při vysvobozování museli policisté svými reflektory udržovat samici v bezpečné pětadvacetimetrové vzdálenosti," řekl agentuře SITA Peter Patera ze Státních lesů.

Záchranáři odtáhli kontejner s medvídětem pomocí automobilu blíž k lesu a pak nádobu otevřeli. "Spolu se smetím se vysypal i mírně dezorientovaný medvídek," dodal Patera.

Návrat do lesa

Medvědice naštěstí v průběhu akce nikoho nenapadla a se zachráněným mládětem spokojeně odešla do lesa.

Medvědi se v centru měst a obcí ve Vysokých Tatrách objevují stále častěji. Jsou přemnožení a nedostatek přirozené potravy je nutí před zimním spánkem vyhledávat odpadky v okolí obydlí. Nenechají se odradit ani řetězy, jimiž lidé kontejnery zabezpečují.

Reklama

Související články

Medvědi jsou v Tatrách lákadlem pro turisty

Medvědi ve Vysokých Tatrách se stále častěji přibližují okolí domů a hotelů a stávají se pro turisty adrenalinovou atrakcí. "Je to krásné i děsivé, když můžete...

Medvěd vyjedl invalidovu kuchyň

Dům šestapadesátiletého obyvatele Colorada navštívil medvěd. Zvíře vážící asi 230 kilogramů se na dvě hodiny usídlilo v kuchyni, kde spořádalo čokoládové...

Výběr článků

Načítám