Hlavní obsah

Medvědi jsou v Tatrách lákadlem pro turisty

Právo, ivi
BRATISLAVA

Medvědi ve Vysokých Tatrách se stále častěji přibližují okolí domů a hotelů a stávají se pro turisty adrenalinovou atrakcí. "Je to krásné i děsivé, když můžete za hotelem potkat medvěda," říká turista, který nedávno potkal medvěda přímo v Tatranské Lomnici.

Foto: archiv hotel Zámeček

Řád Zlaté vařečky patří ženám z Mikulova

Článek

Jak informuje deník Nový čas, medvědi v uplynulých dnech rozbili úly v Tatranské Lomnici a ve Starém Smokovci a k smrti vyděsili turisty procházející se mezi Velkou Lomnicí a Starou Lesnou.  

Úskok před huňáčem

Lidé je mohli pozorovat i z vlaku v Novém Smokovci. Návštěvníci kina v Tatranské Lomnici zase po odchodu z promítání narazili na ulici na medvědici se třemi mláďaty.

Osobní zkušenost s medvědem měl i topič hotelu Urán v Tatranské Lomnici. "Šel jsem si v noci se psem a najednou se na mne vyřítil medvěd. Naštěstí jsem stačil uskočit zpátky do domu," říká.

Medvědi se v Tatrách přemnožili a kvůli velkému množství sběračů lesních plodů mají stále méně přirozené potravy. Jejich odchyt není možný, protože zoologické zahrady je už nechtějí. Jejich odstřel je zakázán.

Reklama

Související témata:

Související články

Medvěd zlomil houbaři čtyři žebra

Ve Vysokých Tatrách pod Štrbským Plesem napadl medvěd 64letého Vladimíra Kotríka, který byl právě na houbách. Muž může mluvit o štěstí, že z nerovného boje...

Lesník zahnal medvědici plechovkou od barvy

Lesník ze Slovenska se nenadále setkal s medvědicí. Oba zúčastnění se vzájemného střetu lekli a každý reagoval po svém - medvědice se postavila na zadní...

Výběr článků

Načítám