Hlavní obsah

Medvěd v zoo pošel na zlomené srdce

Novinky, jky

Není to zrovna příběh, který byste si chtěli číst na dobrou noc. V zoologické zahradě Capron Park v americkém státě Massachusetts mají za sebou několik opravdu smutných dnů. Nejdříve museli 3. září utratit medvědici, které již nebylo pomoci, a o pouhé čtyři dny později i jejího životního partnera, který se podle veterinářů nedokázal se stresem z její smrti vyrovnat.

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd Goof na archivních záběrech

 
Článek

Pětadvacetiletá medvědice Amy byla utracena 3. září poté, co přestala přijímat tekutiny a její tělo už nereagovalo na léčbu na nemoc jater, kterou trpěla. Se svým partnerem Goofem vychovala tři medvíďata, vedle 20 let společného života s ním sdílela bohužel i své onemocnění jater. A jeho zdraví se po smrti matky jeho medvíďat začalo dramaticky horšit.

Dvojice medvědů žila v zajetí 20 let a velmi rychle si získala oblibu nejen u personálu zoologické zahrady, ale také u návštěvníků. Jak ošetřovatelé zoo tvrdí, medvědi byli takřka nerozluční, a tak není divu, že nakonec odešli takto krátce po sobě.

„S obrovským smutkem a těžkým srdcem vám jako personál Capron Park Zoo musíme sdělit, že 7. září musel být utracen i druhý z našich medvědů pyskatých - Goof. Ten přišel do naší zoo v roce 1990 a jako starý medvěd bojoval již s mnoha chorobami souvisejícími s vysokým věkem. Stres spojený se ztrátou jeho dlouhodobé partnerky Amy bohužel jeho zdravotní stav výrazně zhoršil,” stálo v tiskové zprávě, kterou zoo vydala.

Medvědi pyskatí začínají být v přírodě stále větší vzácností. Ještě v roce 2006 jich mělo žít v divočině 20 000 kusů, nyní jich prý je již jen polovina.

Reklama

Výběr článků

Načítám