Hlavní obsah

Medvěd spadl po uspávacích šipkách ze stromu

Novinky, Zuzana Křesťanová
New Jersey

O nečekané pozdvižení se v pátek postaral v americkém New Jersey více než stokilogramový medvěd. Ten se tam totiž zatoulal z divočiny a odmítal se nechat chytit. Ochránci zvířat ho proto museli uspat a zvíře jim pak spadlo z větve přímo do připravené sítě, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd spadl z větve přímo do sítěVideo: Reuters

 
Článek

Policisté naháněli uprchlého ročního medvěda baribala už od čtvrtka, kdy byl poprvé spatřen na stromě. Chytit se jim ho ale povedlo až za pomoci odborníků po den trvající honičce.

Šipky se sedativy, kterými ochránci zvěře medvěda zasáhli, ho uspaly přímo na větvi stromu. Několik minut tam ještě omámený zůstal, pak se ale zřítil dolů do připravené odchytové sítě. Zvířeti se prý daří dobře, tvrdí úřady, a bude opět vypuštěno zpět do přírody.

Po zimním spánku rovnou na univerzitu

Téměř identický případ se stal letos v dubnu v coloradském Boulderu. Po zimním spánku se tam rovněž sto kilogramů vážící medvěd baribal vydal do univerzitního kampusu - zřejmě hledal potravu.

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd po uspání spadl ze stromu jako pytel brambor Video: dailycamera.com

Po zásahu dvěma uspávacími šipkami spadl z výšky asi čtyř metrů do přichystané matrace. Ochránci přírody ho pak odvezli do nedalekých hor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám