Hlavní obsah

Medvěd napadl slovenského důchodce. Tomu pomohlo, že dělal mrtvého

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivý zážitek si odnesl slovenský důchodce, který se vydal do lesa na houby. Zažil totiž opravdu velice blízké setkání s medvědem, které jen díky duchapřítomnosti a jisté dávce štěstí nedopadlo tragicky.

Foto: TV Markíza

Medvěd roztrhal důchodci bundu.

Článek

Důchodce Milan Lysý byl v okolí Bojnic letos poprvé na houbách, když ho napadl medvěd. „Lehl jsem si na zem, rukama jsem si chránil hlavu a krk,“ líčil nepříjemný zážitek televizi Markíza. Důchodce chodí na houby na stejné místo už několik let, ale dosud se mu ještě nic podobného nestalo.

„Najednou jsem uslyšel strašný hluk a proti mně se vyřítil medvěd,“ vysvětloval Lysý.

Šelma ho naštěstí nepokousala, ale jak muž ležel na zemi, medvěd mu pazoury roztrhal bundu. Šelma naštěstí za chvíli zmizela, ale houbař zůstal pro jistotu ještě chvíli ležet. „Naštěstí jsem necítil žádnou bolest,“ dodal důchodce. Televize neupřesnila, kdy k útoku došlo.

Myslivci potvrdili, že v okolí je medvědů víc. Pohybuje se zde například medvědice se dvěma mláďaty. Na riziko setkání s medvědem upozorňuje i webová stránka města Bojnice. „Probíhá medvědí říje. Samec, když se chce pářit, má tendenci zabít mládě. Samice proto scházejí níž k lidským obydlím, aby samce odstrašily,“ řekl televizi Joj předseda mysliveckého spolku Breza Ľudovít Galovič.

„Pod Magurou se pohybuje asi 250 kilogramový medvěd a ten tlačí mladší medvědy níž,“ dodal předseda mysliveckého sdružení Bojnice Jozef Hatvanyi.

Reklama

Výběr článků

Načítám