Hlavní obsah

Mc Donald´s ruší v USA obří porce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Restaurace rychlého občerstvení Mc Donald´s se vydaly do boje s obezitou. Vedení podniku se rozhodlo zrušit prodej super velkých porcí hranolků a sladkých nápojů. Nově nastolená pravidla platí ve více než 13 tisících fast-foodech. Ve středu o tom informoval internetový server This is London.

Foto: Aleš Koutný
Článek

Oblíbené super velké porce zmizí v USA z běžné nabídky u Mc Donalda.  V menu se budou objevovat pouze jednorázově při zvláštních kampaních na podporu prodeje. Běžné velké porce, jak je známe u nás, však budou k dostání i nadále. 

Hamburgerový gigant se tak ubírá ve stopách zdravé výživy a zároveň prý zjednodušuje zákazníkům výběr. Síť Mc Donald´s však nejedná z vlastní iniciativy, ale na nátlak veřejného mínění amerických obyvatel, podle kterého jsou bufety hlavní příčinou obezity u dětí a dospělých.

Společnost již loni udělala ve složení nabízené stravy pokrok. V jídelníčku od té doby figuruje ovoce, zelenina a jogurty.

Reklama

Související témata:

Související články

Při cestě z restaurace usnul na stromě

Hasiči museli o víkendu zasahovat u neobvyklé nehody v Trimdonu, malém městečku na severo-východě Anglie, aby sundali ze stromu muže, který na jedné z větví...

Výběr článků

Načítám