Hlavní obsah

Matka rozmluvila cizí ženě sebevraždu, u auta pak našla pokutu za parkování

Novinky, Dagmar Plecháčová
Swansea

Za dobrotu na žebrotu by si mohla říct Cathryn Jamesová z města Swansea na jihu Walesu. Když projížděla autem městem, zahlédla, jak si cizí žena dodává odvahy ke skoku z mostu do řeky Tawe. Rychle zastavila a spěchala k nešťastné ženě, které sebevraždu trpělivě rozmlouvala. Poté, co se jí podařilo dotyčnou přesvědčit a případ převzala policie, se Jamesová vrátila ke svému vozu, kde našla pokutu za překročení povoleného tříhodinového parkovacího limitu.

Foto: Profimedia.cz

Během rozmlouvání sebevraždy dostala Velšanka pokutu za parkování. Až po medializaci případu jí byla odpuštěna. Ilustrační foto

Článek

Dvojnásobná matka Cathryn se právě vracela z nákupu, když zahlédla ženu vrávorající na mostě. Poté, co měla dobrý pocit, že zachránila někomu život, přišla zpátky k autu, kde na ni čekala pokuta s odůvodněním, že na parkovacím místě stála o 22 minut déle, než měla povoleno. Případ se stal koncem září.

Šestatřicetiletá Jamesová se zaplacení pokuty bránila, přiložila dokonce i dopis od policie, který ocenil její pohotovost a odvahu v době, kdy stála na parkovišti. Nic z toho však nepomohlo a bylo jí řečeno, že pokutu stejně musí zaplatit.

Společnost nakonec obrátila

„Kdyby se rozhodla nakonec skočit, mohla mě stáhnout taky, poslední na co jsem v tu chvíli myslela, byl lístek na parkování,“ uvedla Jamesová. Společnost Exel Parking však její odvolání zamítla.

„Zajímalo by mě, co byste museli udělat, abyste mohli dokázat, že máte dobrý důvod k zrušení pokuty,“ komentovala paradoxní situaci Velšanka. Poté, co se případ dostal do médií však společnost obrátila a její mluvčí sdělil: „Ve světle důkazů statečnosti paní Jamesové jsme více než šťastní, že můžeme její pokutu anulovat.“

Reklama

Výběr článků

Načítám