Hlavní obsah

Matka omylem vyprala sedmiměsíční dítě v pračce

Novinky, Jakub Kynčl
D'Iberville

V americkém D'Iberville ve státě Mississippi došlo k nehodě, která mohla stát sedmiměsíčního Valle Hernandeze život. Jeho matka Irazu ho totiž omylem vyprala v pračce. Malý chlapec byl po nechtěné koupeli zkrvavený a měl mnoho modřin, vyprání však zřejmě přežil bez dlouhodobých následků.

Článek

K hrůzné nehodě došlo počátkem minulého týdne, když šla Irazu Hernandezová se svými dvěma syny do prádelny vyprat prádlo. Malý chlapec zřejmě přelezl do pračky a čtyřletý bratr za ním zavřel dveře, aniž by si uvědomil, co tak mohl způsobit. Pračka byla již naplněna mýdlem a aktivována, a tak se po zavření dveří okamžitě spustila a zalila vodou.

Matka začala křičet, když zjistila, že je její dítě uvězněné v pračce a ona mu nemůže pomoci. Pračka totiž nejde během čistícího procesu jen tak vypnout. Po chvíli se vzpamatovala a vyběhla do vedlejší restaurace, kde právě majitel zavíral. Vzhledem k tomu, že mluvila velmi špatně anglicky, tak jí chvíli trvalo, než vysvětlila, co se děje.

"Moc jsem jí nerozuměl, co říká. Viděl jsem však, že byla hodně vyděšená. Potom jsem rozuměl malému kousku věty, kde jsem uslyšel dvě slova - pračka a dítě. Okamžitě jsem tedy běžel se ženou vedle," uvedl majitel restaurace Mikey's Café & Oyster House Mike Adams.

Vytrhli dveře

"Když jsme tam doběhli, tak ta žena jen rychle ukázala na jednu pračku, která právě prala, a řekla: ´Dítě!´. Nemohl jsem tomu uvěřit, ale okamžitě jsem se pokusil otevřít dveře. Zámek však bránil v tom, aby se dveře pohnuly o více než několik centimetrů. Podařilo se mi aspoň to, že voda začala vytékat a buben se přestal točit. Držel jsem to tak do chvíle, než mi přiběhli na pomoc můj kolega a zřejmě otec dítěte. Společně jsme pak už dveře vytrhli," uvedl zachránce dítěte.

Malý chlapec měl rozseklou hlavu, byl celý fialový a z nosu mu tekla krev. Ambulance za několik minut odvezla dítě do nemocnice. Vyjma drobných jizviček na čele a šoku celou nehodu přežil podle lékařů bez újmy na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám