Hlavní obsah

Masivní tukovec ucpal londýnskou kanalizaci. Je to výjev jen pro otrlé

Novinky, Jakub Štěpánek

Londýnskou kanalizaci znovu ucpal obří tukovec. Desetitunová hrouda tuku a odpadu zablokovala podzemí ve čtvrti Belgravia. Na místo tak museli dorazit specializovaní pracovníci, kteří i pomocí vlastních rukou tukovec odstranili.

Foto: Profimedia.cz

Pracovník kanalizací při odstraňování tukovce. Ilustrační foto.

Článek

Kromě mastnoty a tuku z domácností a restaurací vytvořily třicet metrů dlouhý tukovec také předměty, které lidé spláchnou do záchodu. Nevábnou hroudu tak zdobí třeba vlhčené ubrousky či dětské pleny.

Pracovníci kanalizací museli nastoupit do akce s vodními tryskami, kterými se podařilo tukovec rozmělnit na menší kusy a obnovit prostupnost kanalizace. Při práci kromě trysek museli použít údržbáři také vlastní ruce, informovala BBC.

Anglickou kanalizaci ucpal tukovec větší než boeing

Koktejl

„Díky pohotové reakci našich pracovníků nevznikly žádné závažnější škody, přesto apelujeme na lidi, aby si dávali dobrý pozor na to, co splachují do záchodů,“ vyzval veřejnost Matt Rimmer, ředitel londýnských kanalizací.

Britskou kanalizaci tukovec neucpal poprvé. K podobnému případu došlo i na začátku minulého roku ve městě Sidmouth, kde byla tuková hrouda ještě větší. V roce 2017 byl obří tukovec o hmotnosti 130 tun objeven ve východním Londýně. Po vyčištění byl dokonce vystaven pro veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám