Hlavní obsah

Marihuanu jsem pěstoval, abych se sblížil se synem, řekl senior u soudu

Tasmánský soud poslal na dva měsíce za mříže třiasedmdesátiletého Charlese Patricka Haye z New Norfolku, u kterého policie před dvěma lety nalezla 19 sazenic konopí společně se čtyřmi dospělými rostlinami a dalším množstvím marihuany připraveným k prodeji. Své počínání u soudu zdůvodnil tak, že se chtěl více sblížit se svým synem, píše australský server ABC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Kromě rostlin našla tasmánská policie v domě Haye také 30 sáčků s marihuanou, které byly očividně připravené k prodeji. Každý z nich vážil od 28 do 64 gramů.

Třiasedmdesátiletý muž byl následně obviněn z pěstování a obchodování se zakázanou látkou a později stanul před nejvyšším soudem.

Hay u soudu uvedl, že konopí pěstoval společně se svým synem, aby posílil jejich vzájemný vztah. Zmínil také, že se zakázanou látkou nikdy sám neobchodoval a z prodeje žádným způsobem neprofitoval.

Od syna údajně dostal pouze 600 až 700 dolarů (cca 12 až 15 tisíc korun) na pokrytí hydroponického systému, který mu s pěstováním pomáhal.

Soudce byl smířlivý

Soudce Gregory Geason jeho počínání pochopil, ale označil ho za „scestné“. Při rozsudku bral v potaz jeho čistý trestní rejstřík, věk, motivaci a finanční poměry. Hay si za mřížemi odsedí celkem dva měsíce.

„Uznávám, že jste se synem spolupracoval pouze na základě touhy upevnit vzájemný vztah. Motivaci považuji za scestnou, ale pochopitelnou,“ prohlásil soudce Geason.

Reklama

Výběr článků

Načítám