Hlavní obsah

Marek Eben miluje Irsko

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Moderátor a herec Marek Eben, absolutní vítěz ankety TýTý, ve svém volném čase připravuje knihu s názvem Z plováren. Vysedává nad korekturami díla, které se na pultech v knihkupectvích objeví letos v dubnu.

Foto: Archiv: Ondřej Brzobohatý

Ondřej Brzobohatý je nejen populární muzikant, ale i herec. V roce 2012 získal cenu TÝTÝ.

Článek

"Je v ní pětadvacet rozhovorů z televizního pořadu Na plovárně, které do knižní podoby převedl Jiří Janoušek. Mám z ní radost. A jestli se ukáže, že o ni bude zájem, není vyloučeno, že by vyšla ještě jedna s dalšími rozhovory. To rozhodnou čtenáři," řekl Eben.

Plovárna je pro něj večerní univerzitou

V televizním pořadu Na plovárně, který si získal velkou oblibu diváků, hovoří Marek Eben s významnými lidmi z nejrůznějších oborů, které si sám vybral.

"Je krásné ty moudré lidi poslouchat. Když vám je šestačtyřicet, tak už se dobrovolně člověk nevzdělává. V pátek mi vždycky přijde host, a tak v pondělí je už nejvyšší čas, abych se na rozhovor připravil, abych si zjistil potřebné informace, uvedl moderátor pořadu.

"A tak se dozvídám spoustu fantastických věcí, o nichž jsem neměl ani tušení. Pro mne je to detektivka, ale také večerní univerzita," dodal Eben. 

Eben patronem

Marek Eben je v těchto dnech patronem sedmého ročníku Irského hudebního festivalu, který se koná v Praze od 12. do 21. března. Je to prý nejlepší funkce, jakou kdy mohl získat.

"Je to funkce bezpracná, nemusím nic moderovat, jen si tak sedím a poslouchám irskou muziku. Kdyby byl vztah k Irsku trestný a vyšetřovací komando by prohledalo mou diskotéku, hned by mě zavřeli. Přitížilo by mi asi i to, že jubilejním dvoustým hostem Na plovárně byl také Ir a počítám, že by ze mne brzo vytloukli, že mám Irsko rád," svěřil se Eben.

Reklama

Související témata:

Související články

Marek Eben je absolutním vítězem ankety TýTý

Absolutním vítězem 13. ročníku ankety populárních osobností televizní obrazovky TýTý se stal moderátor Marek Eben, který zvítězil počtem 37 410 hlasů. Vítězem...

Výběr článků

Načítám